Santa Maria, 5 de març 2025.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears acull IX Congrés Nacional de Cooperatives sota el lema “Sostenibilitat amb Persones”, que se celebrarà el 27 i 28 de març de 2025 al Palau de Congressos de Palma, coincidint amb l’Any Internacional de les Cooperatives.

Aquest esdeveniment, organitzat per Cooperatives Agroalimentarias de España, que es fa cada cinc anys, acull al voltant d’uns 1.200 congressistes de les 17 federacions de tot Espanya, una cita ineludible per als seus socis i sòcies, professionals i representants de les cooperatives.

En aquesta edició, després de Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Saragossa, València i Toledo, es reflexionarà sobre les importants transformacions i reptes que afronta el sector agroalimentari i quins aprenentatges i respostes pot aportar el cooperativisme agroalimentari en aquest nou escenari.

El congrés començarà el dia 27 a les 9.30 hores amb un discurs de benvinguda per part del president de Cooperativas Agroalimentarias de España, Ángel Villafranca, seguit d’una ponència sobre el Pla Estratègic del Cooperativisme Agroalimentari espanyol.
Posteriorment, es presentarà l’informe sobre el futur del mercat únic europeu a càrrec de l’exprimer ministre d’Itàlia Enrico Letta juntament amb la intervenció del comissari d’Agricultura de la Unió Europea.

A la tarda hi ha previstes una sèrie de ponències sobre els reptes que afronta el sector agrari i, per acabar la jornada, un acte de promoció i degustació de la nova marca Producte Cooperatiu.

Durant la segona jornada del congrés s’abordaran temes com la sostenibilitat al sector, igualtat i relleu generacional, a través de diverses ponències i taules rodones. L’última serà el 28 de març a les 15.45 hores i tractarà sobre la gestió de l’adversitat i el valor de l’esforç. Aquesta ponència serà a càrrec del director tècnic esportiu de Rafa Nadal Academy, Toni Nadal.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerónima Bonafé, ha manifestat que “és un gran honor” ser els amfitrions d’un congrés de tal magnitud.

“És l’ocasió perfecta per abordar temes tan importants de mà de grans professionals, a més de poder conèixer diferents experiències i models que contribueixen a la millora del sector agroalimentari del país”, ha assenyalat Bonafé.


DESCARGAR PDF