Notas de prensa

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears patrocina TaPalma 2025 per impulsar el producte local cooperatiu

Palma, 10 d’octubre de 2025.– Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, un any més, patrocina l’esdeveniment gastronòmic TaPalma, amb l’objectiu de posar en valor el producte local cooperatiu com a garant d’aliments de qualitat i de la sostenibilitat ambiental de les illes.

La nova edició de TaPalma s’ha presentat aquest divendres en roda de premsa a l’Ajuntament de Palma, amb la participació de l’alcalde, Jaime Martínez, diverses autoritats, cuiners, patrocinadors i mitjans de comunicació.

Com a patrocinadors de l’esdeveniment, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha donat a conèixer els productes de les cooperatives sòcies participants.

Entre els productes cooperatius d’aquesta edició hi trobam:

  • El tomàtiga de ramellet d’Agromallorca SAT, especialitzada en productes hortícoles.
  • Les ametlles i garroves de la cooperativa de segon grau Camp Mallorquí.
  • L’oli d’oliva verge extra, les olives i les confitures de cítrics de la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller, que enguany celebra el seu 126è aniversari com a cooperativa més antiga d’Espanya.
  • Les confitures de figa i albercoc de la Cooperativa de Porreres.
  • El formatge DOP Mahón-Menorca de Coinga, guardonat als World Cheese Awards 2024-25, i el formatge artesà de la Cooperativa del Camp de Menorca.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerónima Bonafé, ha destacat la importància que “els cuiners de les illes coneguin el producte local cooperatiu i l’integrin en les seves creacions, contribuint així a reforçar el valor del producte de proximitat i de la identitat gastronòmica del nostre territori”.

Des de la seva fundació, l’any 1988, l’entitat treballa per defensar els interessos de les seves 42 cooperatives i SAT’s sòcies, per donar valor al producte local i enfortir el sector agroalimentari de les illes.

Amb el suport del Consell Insular de Mallorca