Santa Maria, 25 de novembre 2024.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears lliura el premi a la millor Tapa TaPalma de la 19a edició d’aquest esdeveniment, que consisteix en una cistella amb productes locals valorats en 150 euros.
Aquest dilluns 25 de novembre va tenir lloc al Palau de Congressos de Palma el Concurs de Tapes d’aquesta fira gastronòmica tan consolidada a la capital balear. Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, com a patrocinador, va lliurar tres lots de premis a la millor Tapa Sobrassada de Mallorca IGP, Còctel TaPalma i Tapa TaPalma 2024.
Cada cistella contenia productes elaborats de les cooperatives sòcies com oli, olives, ametlles, formatge, farina, gaspatxo, vi, sobrassada, diferents confitures i mel, entre d’altres productes de promoció.
Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears va disposar d’un espai d’exposició i degustació on es va poder gaudir d’olives, ametlles i confitures de les entitats sòcies participants. També ens vam poder delectar amb la demostració d’extracció de mel per part de l’Associació Balear d’Apicultors (ABA Balears).
A més, durant la jornada, el xef Claudio Lemos, jurat del Concurs de Tapes, va oferir a l’estand de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears una petita empanada elaborada amb farina de xeixa de la Cooperativa Camp de Formentera, farcida de xai amb formatge Coinga i taronja de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, coberta amb un crocant d’ametlla de Camp Mallorquí i un toc de mel de l’Associació Balear d’Apicultors (ABA Balears).
La cooperativa de segon grau Camp Mallorquí va exposar els productes elaborats amb garrofa convencional i ecològica, així com l’ametlla convencional i ecològica i amb el segell de qualitat IGP Ametlla de Mallorca.
Per la seva banda, la Cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller, amb 125 anys d’història, va mostrar l’oli i les olives emmarcats dins de les DO Oli de Mallorca i DOP Oliva de Mallorca. També comercialitza cítrics, confitures, fruites i embotits.
Una altra entitat sòcia, la Cooperativa Agrícola de Porreres, va mostrar la seva confitura d’albercoc i la confitura de pruna de la varietat local autòctona frare vermell. A més, la Societat Agrària de Transformació Agromallorca SAT, com una de les empreses més potents del sector hortofructícola de les Illes Balears, acudeix amb la seva especialitat de tomàquet de ram ratllat 100% natural.
La cooperativa insular ramadera de COINGA va donar per degustar les seves tres varietats de formatge dins la DO Maó Menorca com són el Formatge semicurat Maó-Menorca Coinga, 8 vegades premiat als World Cheese Awards; Formatge tendre Maó-Menorca Coinga, 5 vegades premiat als World Cheese Awards i el formatge curat Maó-Menorca Coinga, 4 vegades premiat als World Cheese Awards.
L´Associació Balear d´Apicultors (ABA), com a primera associació d´apicultors de l´arxipèlag, es presenta amb diferents varietats de mel d´origen 100% mallorquí. A més, una demostració d’extracció de mel.
Per la seva banda, la Cooperativa del Camp de Formentera va portar a Mallorca la seva farina de xeixa una varietat de blat balear, així com productes dels seus socis com vi, licors i oli.