Santa María, 13 d’abril 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries ha acudit a la presentació que ha realitzat la Conselleria.
La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha presentat aquest dimecres l’Anàlisi de les Cadenes Alimentàries i Diagnosis del Sector de Producció Local, Ecològica, Agroindustrial i Artesanal de les Illes Balears, un estudi encarregat per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i que analitza, entre altres, l’impacte de la COVID-19 als hàbits de consum d’aliments de la població balear. Segons aquest informe, el consum de producte local arran de la pandèmia i durant els mesos de confinament als domicilis -de març a juliol de 2020-, va augmentar més d’un 20%, un consum vinculat a valors de qualitat i de territori. Per illes, a Mallorca va augmentar un 26%; a Menorca un 13% i a Eivissa un 26%. A més, un 11,3% de la població assegura haver incrementat la compra de productes agroalimentaris a domicili i un 32,6% reconeix haver comprat més a botigues de proximitat. La consellera Mae de Concha ha destacat que la COVID-19 ha ajudat a prendre consciència de «la necessitat d’aconseguir un major proveïment alimentari local, una producció més justa i un consum responsable a l’abast de tota la ciutadania».