Sant María, 18 de setembre de 2023.- Cooperatives Agro-alimentàries participa en l’acompanyament específic per a empreses del sector agroalimentaris en la II edició dels premis i el programa d’emprenedoria Rural’Up organitzat per Mallorca Rural.
Mallorca Rural organitza la segona edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up, que premiarà quatre projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1000 euros per a cadascun d’ells. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de CaixaBank, en el marc del seu programa Terra d’Oportunitats; la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), entitats dependents de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, així com de Cooperatives Agro-alimentàries d’Illes Balears i altres empreses del sector agrari i agroalimentari.
Rural’Up es dirigeix a persones emprenedores que liderin un projecte del sector agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a la zona rural LEADER de Mallorca amb un programa de formació i una dotació econòmica de 1.000 euros per als quatre projectes que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat.
Els projectes es poden inscriure en el programa aquí fins al dia 4 d’octubre i la formació es durà a terme en el Centre Bit Raiguer-Inca entre el 9 d’octubre i el 29 de novembre en horari de 17 a 20 h. La directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears serà la formadora del mòdul 3 titulat “Acompanyament específic per a empreses d’explotació agrària, optatiu per a explotacions agràries que tindrà lloc el 25, 30 d’octubre i el 6 de novembre.
Descàrrega les bases de la convocatòria aquí
Els continguts i dates dels mòduls de formació són:
Mòdul 1. Capacitat emprenedora
9 d’octubre – Emprendre per primera vegada amb Ana *Seijo i Marina Adrover de *Terracor: en aquesta sessió prendrem un primer contacte per a passar de la idea a l’acció i que hem de saber abans de decidir en què emprendre.
16 d’octubre – Habilitats emprenedores amb Pablo *Velarde i Miquel Coll de *Oliric: aquesta sessió se centrarà en com afegir valor a la nostra proposta a través de les habilitats de l’emprenedor/a Mòdul
Mòdul 2. Eines creatives per a emprendre
18 d’octubre – Creativitat amb *Loileth Fernández i Bàrbara *Mesquina de Celler Mesquida Mora: a través de la metodologia LLEC *SERIOUS *PLAY pensarem el nostre projecte des d’una perspectiva diferent per a dissenyar la nostra proposta de valor
23 d’octubre – CANVA amb Pere Jiménez del *IDI: tractarem el mapa mental i el *CANVA del teu projecte
Mòdul 3. Acompanyament específic per a empreses d’explotació agrària
Optatiu per a explotacions agràries (25, 30 d’octubre i 6 de novembre amb M. Francisca Parets, directora gerent de *Cooperatives Agro-*alimentàries Illes Balears): durant tres sessions es capacitarà els participants per a l’obtenció d’un nivell mínim per al desenvolupament d’activitats relacionades amb l’agricultura i la ramaderia, complint amb les normatives que les regulen. Aquests coneixements permetran als participants incorporar-se a l’activitat agrària i fer-ho de manera cooperativa
Mòdul 4. Màrqueting
(8, 13 i 15 de novembre amb Caterina Serra de *UCO Sa Pobla): aquestes tres sessions se centraran a fer una introducció al màrqueting, la identitat de marca i el màrqueting digital d’empreses dels àmbits agraris i agroalimentaris
Mòdul 5. Finançament
20 de novembre – amb Grup r tractarem diverses *fòrmulas i ajudes de finançament dels projectes
Mòdul 6. Networking
22 de novembre – Fer empresa amb Ana *Seijo: sessió per a treballar de manera conjunta amb els altres projectes i trobar col·laboracions
Mòdul 7. Pla econòmic i financer
29 de novembre – amb Mónica Rivera de IDI i Pedro Osuna de Finca Les seves Terres: sessió dedicada a treballar en un dels aspectes clau del Pla d’Empresa, el pla econòmic i financer, que ha de fer viable el teu projecte.
Els emprenedors participants han de presentar un pla d’empresa que serà valorat per un jurat format per professionals del sector i tècnics de Mallorca Rural, de la IDI i del *SOIB.