Santa María, 3 d’octubre de 2023.- En una cerimònia celebrada en l’XI Congrés Nacional d’Apicultura celebrat a Màlaga aquest cap de setmana la mel de garrofer de Mel Vici, de la nostra entitat sòcia Associació Balear d’Apicultors (ABA) ha estat reconeguda amb el premi bresca d’or a la millor mel de garrofa d’Espanya.

Segons els fundadors de Mel Vici, Gabriel Coll i Pau Queralt, que fa 10 anys van apostar per aquest sector apícola a Alaró van enviar unes mostres de les seves mels per al concurs i ha estat reconeguda amb la bresca d’or dins dels 40 tipus de mel reconegudes. Segons Gabriel Coll el jurat ha valorat la humitat, la cristal·lització i els altres paràmetres d’una mel que conté un 60% de garrofa la qual vàrem recollir la tardor passada. “És una mel de sabor intens i més fosca que depèn de les floracions que es van trobar les abelles per a produir-la”.

 

 

Segons Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears “aquest concurs de mels ajuda a promocionar la mel i a donar a conèixer entre el consumidor la gran diversitat de mels que es poden trobar en el mercat. Però, sobretot es reconeix l’esforç dels apicultors que treballen en el sector, tant en la producció com en la conservació d’aquestes mels. Sens dubte, gràcies a aquest reconeixement es genera curiositat, es descobreixen nous aromes i nous sabors i un paisatge on la mel cobra protagonisme”.

L’any passat van produir 5.500 quilos en les dues produccions de mel. “Collim la mel de primavera al juliol i la mel de tardor la collim al novembre” D’aquesta producció, la venda la realitzen en fires i en botigues gourmet de Mallorca.

Mel Vici és una mel de Mallorca artesana. Tot el cicle es realitza de manera artesanal, des de la recol·lecció de la mel de les caeres, a l’extracció, l’envasament, l’etiquetatge. “Una vegada que extraiem la mel la deixem 15 dies en repòs i ben conservada no té data de caducitat i es pot consumir durant tot l’any. A més de dedicar-nos a la producció de mel, hem après a la reproducció de les abelles regnes i a formar colònies d’abelles per a la seva comercialització.