Santa Maria, 5 de novembre 2024.- L’Ajuntament d’Inca ha atorgat el Premi Dijous Bo 2024 al jove agricultor i ramader Toni Seguí Villalonga de 30 anys, soci propietari de SAT Son Jover, que reconeix les seves contribucions al progrés i les tradicions del municipi.
El passat mes de maig la prestigiosa entitat Basque Culinary Center va incloure a la llista ‘100 Joves Talents de la Gastronomia 2024’ aquest jove productor originari d’Inca per contribuir amb un canvi positiu a la cadena de valor de la gastronomia.
El 2023, Toni Seguí va aconseguir una menció honorífica als Premis Nacionals de Joventut, a la categoria de Medi Ambient, que convoca l’Institut de la Joventut d’Espanya (Injuve). A més, va ser reconegut per la seva tasca d’acord amb les mesures del Pacte Verd Europeu. La candidatura va ser presentada conjuntament per Cooperatives Agroalimentàries de España i Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.
Toni Seguí (Inca, 1994) és soci propietari i gerent, juntament amb la seva germana Margalida, de l’empresa familiar SAT Son Jover i, a més, forma part de la comissió de joves de les Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.
La seva explotació compta amb 300 hectàrees amb 120 caps de cabres malaguenyes i 350 ovelles vermelles mallorquines, majoritàriament en producció lletera, amb la qual elaboren formatges artesans. També produeix hortalisses de secà tradicionals el producte principal de les quals és la tomàtiga de ramellet.
La gala de lliurament de premis Dijous Bo 2024 es durà a terme el pròxim 12 de novembre al Teatre Principal de Palma. Toni Seguí rebrà el premi amb l’Associació Confraries de Setmana Santa d’Inca, també reconeguda per les seves contribucions al municipi.